Dijital Gayrimenkul Yatırımı Nasıl Yapılır?

Dijital Gayrimenkul Yatırımı Nasıl Yapılır?

Yatırım söz konusu olduğunda dijital gayrimenkul alımı listenizin başında olmayabilir. Fakat doğru yapıldığında dijital gayrimenkul yatırımları size sürekli pasif gelir sağlayabilirler. Portföyünüzün bir kısmını dijital mülklere ayırarak piyasa değişkenlerinden daha az etkilenen bir gelir akışı oluşturabilirsiniz. 

Peki nasıl dijital yatırım yapabilirsiniz? Bu yazıda, dijital gayrimenkule yatırım yapmak ve yatırımdan para kazanmak için bilmeniz gerekenleri öğreneceksiniz.

Fizbot Bültene Kayıt Olun

Verinin gücünü kullanarak sektöre liderlik eden Fizbot'tan daha fazla içerik okumak için haber bültenimize kaydolun!


    Dijital gayrimenkul nedir?

    Öncelikle işe dijital gayrimenkulün ne olduğundan başlayalım. Dijital gayrimenkul kâr için alıp satabileceğiniz herhangi bir dijital varlıktır. Bu dijital varlık bir web sitesi, alan adı, sosyal medya hesabı veya yeniden satış değeri olan başka bir çevrimiçi varlık olabilir. Dijital gayrimenkulün en önemli farkı varlıkların somut olmaması ve onları görememenizdir. Ancak bu varlıklar gerçeğinden daha fazla kazandıran yatırımlardır. Örneğin bir e-ticaret web sitesinin ortalama satış fiyatı, aylık kârının 10 ila 24 katıdır ve web sitelerinin milyonlarca dolarlık satış yaptığını da gözden kaçırmamak gerekir.

    Dijital gayrimenkulünüz anında paraya dönüşebilir

    Dijital gayrimenkulün likiditesine bakacak olursak, ki bu bir yatırımı nakde çevirebilme kolaylığıdır, dijital gayrimenkul çevrimiçi varlıkları nispeten kolaylıkla alıp satabileceğiniz için birçok geleneksel yatırımdan daha fazla likidite sunar. Örneğin varlığınızı bir pazaryerinde satışa çıkarırsanız bir hafta içinde ilgili teklifleri almaya başlarsınız. Dijital gayrimenkulünüz olan varlığınız anında görüntülenebilir ve alıcıların e-posta veya mesajlaşma yoluyla tüm sorularını yanıtlayabilirsiniz. 

    Dijital gayrimenkulü daha akıcı hale getiren diğer şeyler ise varlıkların hızlıca transfer edilebilmesi ve güvenli ödemelerin yapılmasıdır.

    Dijital gayrimenkule nasıl yatırım yapılır?

    Dijital gayrimenkul deyince akla online ev alım satımı gelse de web sitesi yönetimleri de bu yeni nesil alanda yer alıyor. Bu nedenle ilk olarak yaygın ve kolay yoldan yatırım yapılan web site alımlarından bahsedeceğiz.

    Sıfırdan bir varlık inşa edebilir ya da mevcut bir işletmenin varlıklarını satın alabilirsiniz. Yani yeni bir web sitesi ya da işletmeye uygun hazır bir web sitesi alabilirsiniz. Örneğin, sıfırdan bir dijital varlık -bu bir emlak satışı üzerine iş yaptığınız web sitesi olabilir- oluşturmak için çok az yatırım gerekir ancak biraz yorucudur. Öncelikle satış adresinize trafik kazandırmak ve sitenin değerini artırmak istiyorsanız sitenizin yönetimini günlük olarak yapmanız gerekir. Diğer yandan hazır bir web sitesi satın almak büyümek için yararlanabileceğiniz web sitesi trafiğini, e-posta listelerini, pazarlama çabalarını, uygulamaları vb. devralacağınız anlamına gelir.

    Böylece bir web sitesi oluşturarak ya da web sitesi satın alarak trafiklerinden nakit kazanç sağlayabilirsiniz. Başarılı web sitesi için Google ve müşterileriniz size para öder. 

    Dijital gayrimenkul yatırımı yolculuğunuzda Fizbot Dijital Emlak Asistanı’ndan yardım alabilirsiniz. 

    Bir cevap yazın

    E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir