En Karlı Gayrimenkul Yatırım Tavsiyeleri

En Karlı Gayrimenkul Yatırım Tavsiyeleri

İnanılmaz derecede zengin olup günlerinizi bir yatta elmas kaplı bir kadehten şampanya içerek geçirmeye ne dersiniz? Bunun için belki dünyanın en zenginleri listesinden biriyle evlenebilirsiniz. Ama sadece daha iyi bir yaşam ve sevdiğiniz insanlarla birlikte daha fazla zaman harcamak istiyorsanız, başka bir ipucum var: Gayrimenkule yatırım yapın.

Gayrimenkul yatırımından nasıl kar edilir?

Fizbot Bültene Kayıt Olun

Verinin gücünü kullanarak sektöre liderlik eden Fizbot'tan daha fazla içerik okumak için haber bültenimize kaydolun!


    Bu sorunun cevabını sizlere neredeyse 15 yıldır emlak yatırımı yapan Brandon Turner veriyor. Turner size emlak yoluyla servet veya gelir elde etmenin temellerini anlatıyor.

    Gayrimenkul yatırımında bilinmesi gerekenler

    1. Bir strateji seçin ve buna bağlı kalın

    Turner ilk adımda temel bilgileri anlatıyor çünkü gayrimenkule yatırım yapmanın birçok farklı yolu vardır. Gayrimenkul yatırımı yapmayı bu kadar sevmesinin sebeplerinden birinin de bu olduğunu söylüyor. Örneğin hiç sermayeniz olmadan da bu işe girişebilir ve karlı çıkabilirsiniz, ancak bu ileri ki derslerin konusu.

    Öncelikle ne tür bir mülk satmak istiyorsunuz, buna karar vermelisiniz. Çünkü en büyük çabanız bütçeyi aşmamak olacak. Vergiler ödenecek, müteahhitlere gelirden pay verilecek, derken sıfırı çekebilirsiniz. Burada gayrimenkul yatırımcılarının can yeleği kiralık evlerdir. Emlak yatırımı yapmanın en popüler yolu olan kiralık mülkler küçük petrol kuyuları gibidir. Bunları doğru bir şekilde satın aldığınızda, her ay size para pompalarlar ve banka hesabınıza yatırılır.

    O küçük petrol kuyularından yeterince topladığınızda, işinizi bırakıp dünyayı dolaşmaya yetecek veya her şeyi yapacak paraya sahip olabilirsiniz. Bu süreçte işinizi kolaylaştıracak profesyonel mülk yöneticileri kiralayabilirsiniz. Tabii ki, yine de mülk yöneticisiyle uğraşmanız gerekiyor, ancak işin büyük kısmını onlar üstleniyor. Öte yandan emlak toptancılığı, birçok farklı yatırım tekniği, sendikasyonlar ve ev korsanlığı gibi başka stratejiler de var.

    Turner, başlangıçta her şeyi öğrenmenize gerek yok, diyor. Sadece bir mülk türü, bir strateji seçin ve bir süre buna bağlı kalın. Kısa sürede oyuna gireceksiniz.

    2. Gayrimenkulün nasıl para kazandırdığı konusunda kendinizi eğitin

    Emlak yatırımı ile zengin olmak için 4 ana yol var.

    • Nakit Akışı

    Nakit akışı, her ay ve her yıl yeni gelen ekstra para gibidir. Kiralık mülklerinizden elde ettiğiniz kârdır.

    • Takdir

    Zamanla mülkiyet değerlerinin doğal yükselişinde olduğu gibi takdir görmeye başlayacaksınız. Çevrenizde ve iş dünyasında prestij kazanacaksınız. Bu süreçte, her ne kadar emlak piyasası artış ve azalış yaşasa da genellikle yükselmeye devam eder, satışlarınızı arttırmaya bakın.

    • Kredi Ödemesi

    Başka bir deyişle, bir mülk için kredi alırsanız, bu kredi her ay ödenir. Diyelim ki bir mülk aldınız ve mülk için 300 bin ödediniz. Ardından hiç iyi bir anlaşma yapamadığınızı ve böylece nakit akışınızın olmadığını farz edelim. 30 yıl boyunca her ay sıkıntıdasınız gibi görünüyor. Mortgage ödemesi, vergiler, sigorta, onarımlar gibi faturaları da ödemelisiniz. Ayrıca hiç değeri olmayan bir alanda satın aldığınızı var sayalım.

    Çok kötü bir hikaye gibi görünse de krediniz sonunda bitmiş oluyor. Evin değeri yıllar içinde değişmemiş olsa bile bunu geleceğe yatırım için kullanabilirsiniz. 

    • Vergi Avantajları

    Temel olarak, hükümet vergileri sever. Ancak hükümet emlak yatırımcılarını da seviyor çünkü herkese konut sağlıyoruz.

    Servetinizi daha hızlı büyütmenize ve kazandığınızdan daha fazlasını elde etmenize izin veren gerçekten harika vergi avantajları sunarlar.

    3. Piyasa döngüleri

    Gayrimenkul fiyatları her zaman yukarı ve aşağı hareket eder. Muhtemelen emlak piyasasının çöktüğü 2008’i hatırlarsınız, bu da fiyatların önemli ölçüde düştüğü anlamına gelir. Ancak sonraki on yılda fiyatlar istikrarlı bir şekilde yükseldi.

    Sorun, döngünün içinde bulunduğumuz kısmını nadiren fark etmemizdir ve döngünün belirli bölümlerinin ne kadar süreceğini tahmin etmenin gerçekten bir yolu yoktur. Onu geçene kadar dibinin nerede olduğunu asla bilemezsiniz ve aynı şey üst için de geçerlidir.

    4.mülklerin çoğu fırsat değildir

    Herhangi bir zamanda, satılık yüzbinlerce mülk vardır, ancak bunların çoğu asla istediğiniz parayı üretmeyecektir.

    İyi haber şu ki, Tesla hissesi gibi bir şeyin bundan beş yıl sonra tam olarak nerede olacağını tahmin edemeyebilirken, aslında gayrimenkul yatırımlarımızın ne kadar kâr getireceğini tahmin etmek için oldukça iyi bir iş yapabiliriz. Ve bunu matematik ile yapıyoruz.

    Örneğin, bir kiralık mülkte, kelimenin tam anlamıyla oturup kiranın tam olarak ne kadar olacağını, her ay vergiler, sigorta, kamu hizmetleri vb. İçin ne kadar harcayacağınızı anlayabilirsiniz. ne kadar aylık kar veya nakit akışı elde edeceğiniz. Ve sonra zaman içindeki kira artış oranı veya emlak değerlerinin oranı, önümüzdeki 10, 20 yıl içinde ne kadar artacakları gibi bazı basit varsayımlar yapabilirsiniz.

    5.İyi fırsatlar bulma sanatı ve biliminde ustalaşın

    İstediğiniz türden bir getiri sağlayacak mülkleri bulmak hayati önem taşır. Ve bu mükemmel anlaşmayı bulmak için birçok mülkü analiz etmeniz gerekiyor.

    6. Zengin olmanıza gerek yok

    İnsanlar gayrimenkule yatırım yapmak için zengin olmanız gerektiğini düşünüyor ve evet, çok paranız varsa yüzde 20-30’luk güzel bir peşinat koyabilir ve gerisini halletmek için geleneksel bir banka kredisi alabilirsiniz.

    Ama başladığımda zengin değildim ve bunu yapamazdım.

    Bunun yerine, hedeflerime ulaşmak ve multimilyon dolarlık bir portföy oluşturmak için bir dizi farklı yaratıcı finansman yöntemine güvendim. Şimdi peşinatı sağlayacak ortakları kullanma gibi teknikleri içeriyorlar ve geri kalanı için bir banka kredisi kullanacağız.

    7. Yatırım basittir, kolay değil

    Özünde gayrimenkul oldukça basittir. Evet, orada pek çok seçenek olabilir. Doktora yapmak zorunda değilsin hatta bir lise diplomasına da ihtiyacın yok. Ancak bu her zaman kolay olduğu anlamına gelmez. Bir maraton koşmak basittir, ancak her zaman kolay değildir. Harika bir evliliğe sahip olmak basit ama her zaman kolay olmuyor.

    Gerçek şu ki, gayrimenkul yatırımı yaparak inanılmaz bir servet veya pasif gelir elde edebilirsiniz, ancak bunun üzerinde sürekli ve ısrarla çalışmadığınız sürece kazancınız olmaz.

    Bir cevap yazın

    E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir