Ev Alırken Ekspertiz Neden Önemlidir?

Ev Alırken Ekspertiz Neden Önemlidir?

Konut satışı sırasında hem alıcı hem de satıcı için önemli bulunan unsurlardan biri emlak ekspertizidir. Ekspertiz ticari amaçlı yapılan satışlarda malın değerlemesini hazırlayarak alıcı ve satıcı arasında bir köprü işlevi görmektedir. 

Emlak Ekspertizi nedir?

Fizbot Bültene Kayıt Olun

Verinin gücünü kullanarak sektöre liderlik eden Fizbot'tan daha fazla içerik okumak için haber bültenimize kaydolun!


    Satışı yapılan gayrimenkuller önceden emlak ekspertizleri tarafından değerleme hizmetine alınır. Böylece uzman görüşü ile evin gerçek değeri belirlenmektedir. Bu kişilere gayrimenkul değerleme uzmanı da denilir veya günümüzde konut değerini belirleme üzerine çalışan gayrimenkul değerleme şirketleri de bulunmaktadır. 

    Gayrimenkul değerleme uzmanları ya da emlak ekspertizleri satın alınacak ev ile alakalı tüm detayları içeren geniş çaplı bir rapor hazırlarlar. Bu rapor içerisinde evin maddiyatını belirleyecek olan artı ve eksi yönler yer alır. Konut hakkındaki önemli verilerin tek bir uzman raporunda toplanmış olması satıcıyı ev satış fiyatını belirlerken yapabileceği hatalardan kurtarır ve alıcının doğru bir gayrimenkul yatırımı yapmasına yardımcı olur. 

    Emlak ekspertizliği almak emlak danışmanları için de önemli

    Ekspertizlik hizmeti veren şirketler ya da kişiler emlak danışmanları ile paslaşarak çalışırlar. Emlak danışmanları gayrimenkul değerleme uzmanları ile çalışarak müşterilerine portföy hazırlarlar ve piyasa değerinde müşteri alım gücüne uygun fiyatlı evler sunarlar.

    Aynı zamanda evin tapuda gerçekleşecek işlemleri de ekspertiz raporu ile kolaylaşır. Alıcı ve emlakçı evin son adımı olan tapu işlemlerinde olumsuz bir sürprizle karşılaşmaz, ekspertiz raporları evin tapu kaydı ile ilgili tüm bilgileri önceden haber verir. 

    Sonuç olarak emlak danışmanları ev satışı sırasında güvenilir bir imaj çizerken, alıcıyı ikna etme konusunda da ekspertiz raporunu kullanabilirler. Satışı tamamlarken ise danışmanların müşterileri ile sağlıklı bir pazarlık görüşmesi yapabilmelerine yardımcı olur. 

    Bir cevap yazın

    E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir