Ev Tercihlerinde Son Dönemin Gözdesi: Fiber İnternet

Ev Tercihlerinde Son Dönemin Gözdesi: Fiber İnternet

Geçirdiğimiz pandemi dönemi ve sonrasında gelen normalleşme süreciyle beraber ev almak isteyenlerin tercihlerinde yeni kriterler oluşuyor. Başlıca merkezlere yakınlık, altyapı özellikleri ve ulaşım gibi etkenler hala önde gelirken, hızlı fiber internet seçeneği de gayrimenkul alımlarında giderek talep edilen bir kriter halini aldı.

Pandemi döneminde Covid-19’un etkisiyle beraber ev arayanların çoğu, öncelikli olarak bahçeli ev arayışına girmişti. Sürecin kararsızlığı ile birlikte evde zaman geçirme sürelerinin uzaması; konut arayanlarda evin bahçe, teras, kış bahçesi gibi daha fazla harici alanlarında talep oluşturarak evlerin sahip olduğu standart alt yapılarda daha fazla seçenek aranmasını beraberinde getirdi. Özellikle Covid-19 sebebiyle işlerini evlerinden yürütme ihtiyacı duyan kişilerin sayısındaki gözle görülür artış ve okulların kapanması ile birlikte uzaktan eğitimlerin başlaması, internet kullanımının bir hayli yükselmesine sebep oldu.

Fizbot Bültene Kayıt Olun

Verinin gücünü kullanarak sektöre liderlik eden Fizbot'tan daha fazla içerik okumak için haber bültenimize kaydolun!


    Dijital dünya üzerinde internet trafiğinin artmasıyla kullanıcılar da özellikle kesilme, kopma gibi sorunların daha az yaşandığı yüksek hızlı fiber internet tercihine yönelmeye başladılar.

    Konuyla ilgili olarak Turkcell Kurumsal ve Ev Satıştan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Ceyhun Özata’nın açıklamaları ise şöyle:

    “Pandemi süresince evde geçirdiğimiz sürenin artması, yüksek hızlı internetin hayatımızı ne denli kolaylaştırdığını gösterdi. Fiber optik teknolojisinin sunduğu ışık hızı bu dönemde konut satın alma ve kiralama kriterleri arasında çok daha etkili olmaya başladı. Artık fiber internet de elektrik, su ve ısınma altyapılarından sonra dördüncü temel altyapı haline geldi. Bugüne kadar yapılan araştırmalar da fiber internet altyapısının ve beraberinde getirdiği güçlü mobil şebekenin konutlara ne denli değer kattığını gösteriyor. Türkiye’de de emlak sektörü fiberle fark yaratarak rekabeti artırıyor. Özellikle pandemi sonrası evden çalışma ve eğitim alma durumlarına her an hazırlıklı olmak için fiber altyapıya sahip evler, tercih sebebi olmaya başladı.”

    Bir cevap yazın

    E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir