Gayrimenkul Danışmanları Sanal Gerçeklik Teknolojileri ile Dijitalleşiyor!

Gayrimenkul Danışmanları Sanal Gerçeklik Teknolojileri ile Dijitalleşiyor!

Emlak piyasası da gelişen teknolojiler ile birlikte günden güne değişmeye başladı ve emlakçılar portföyünde bulunan ilanları daha çok alıcı ile buluşturabilmek için farklı yollar arıyor. Geçirdiğimiz pandemi süreci ile birlikte artık birçok alıcı, Covid-19 sebebiyle ilgilendiği ilanları en azından ilk aşamada uzaktan görerek satın alma kararını vermeye başladı. 

Teknoloji ve emlak sektörü giderek birbirine yaklaşırken emlakçılar da ilanları için kullanılabilir bazı uygulamaları öğrenmeye yöneldiler. Bunların başında ise adını sıkça duymaya başladığımız “sanal sahneleme” geliyor.

Fizbot Bültene Kayıt Olun

Verinin gücünü kullanarak sektöre liderlik eden Fizbot'tan daha fazla içerik okumak için haber bültenimize kaydolun!


    Sanal Sahneleme Nedir?

    Sanal sahneleme, bir evin ya da bir mekanın istenilen değişiklikler uygulanarak farklı alternatiflerinin uygulanmış çıktısını gösteren sanal giydirme ve maskeleme işlemidir. Karar aşamasında olan bir alıcının ihtiyaç ve isteklerine cevap verebilecek bir sanal sahneleme ile alıcının karar sürecini hızlandırmasını sağlayabilirsiniz. Alıcının aklındaki soru işaretlerini hızlı bir biçimde gidermesine yardımcı olan bu teknik, emlak danışmanları için oldukça ikna edici bir yardımcıya dönüşüyor.

    Sanal gerçeklik & artırılmış gerçekliğin günden güne yaygınlaşması ve gerçeğe yakın varyasyonları oldukça hızlı bir şekilde oluşturması, bu enstrumanları giderek değerli ve çekici kılıyor. Geleneksel metotların eskiyerek atıl kalması ve gereğinden fazla maliyetli olması da sanal sahnelemenin bu alanda kendine hızlıca yer edineceğinin bir göstergesi. Ev dekorasyonuna ve emlak pazarlama sektörüne yeni bir boyut kazandıran sanal sahneleme ile gayrimenkul satışlarınızda avantaj sağlayabilirsiniz. Rooomy, VisualStager, VRX Staging gibi uygulamalar aracılığı ile 2 boyutlu ilan fotoğraflarınıza 3 boyutlu giydirmeler yaparak müşteri sunumlarınızda kullanabilirsiniz.

    Emlak profesyonellerinin kabiliyet alanları genişlerken bu değişime ayak uyduramayan ve teknolojinin getirdiği avantajları kullanamayan emlakçıların zorluk yaşayacağı su götürmez bir gerçek. Bu tür uygulamalar ile hem müşterilerinizin aradığı “profesyonel” konumuna yaklaşmış, hem de satışın elinizden kaçmasını önlemiş olursunuz. 

    Fizbot Blog’ta emlak piyasasındaki yeni gelişmeleri incelemeye devam edeceğiz, bu gelişmeleri yakından takip edebilmek için aylık bültenimize kayıt olmayı unutmayın!

    Bir cevap yazın

    E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir