Girişimciliğin Yeni Nesil Adı Emlak Danışmanlığı

Girişimciliğin Yeni Nesil Adı Emlak Danışmanlığı

Hayallerinizdeki evi bulmak için kime danışmanız gerektiğini biliyorsunuz. Elbette emlak danışmanınıza. Peki, emlak sektöründe uzman bir danışman olmak için hangi yetkinliklere sahip olmalı ya da hangi yollar izlenmeli biliyor musunuz? Emlak sektöründe yapacağınız girişimcilik faaliyetleriniz ile büyük kazançlar elde edebilirsiniz.

Emlak sektöründe yapacağınız girişimcilik faaliyetleriniz ile büyük kazançlar elde edebilirsiniz.

Fizbot Bültene Kayıt Olun

Verinin gücünü kullanarak sektöre liderlik eden Fizbot'tan daha fazla içerik okumak için haber bültenimize kaydolun!


    Nasıl emlak danışmanı olunur?

    

    Ülkemizde yeni mezun gençlerin ve iş kurmak isteyen sermaye sahiplerinin son yıllarda en çok tercih ettiği meslek emlak danışmanlığı oldu. 

    Türkiye konut piyasası emlak sektöründe istihdamın artmasının en büyük nedenlerinden biri olarak yer alıyor. Bunların başında hızla artan ev fiyatları, ekonomik hareketlilik, devletin nüfus planlaması (çocuk sayısı, geniş aile kültürü vb.) gibi faktörler önemli rol oynuyor. Yanı sıra Türkiye’de yatırım yapmak deyince ilk olarak akla ev/ gayrimenkul geldiğini de hatırlatalım. Hal böyle olunca konut alım ve satımlarında yıl bazında canlanma katlanarak ilerlemeye devam ediyor ve bir emlak danışmanı ayda en az bir doktor kadar iyi kazanç elde edebiliyor. 

    Bu nedenle meslek sahibi olsun ya da olmasın insanlar emlak danışmanlığına hiç de uzak bakmamaya başladılar. Ancak emlak sektöründeki gelişimden faydalanmak isteyen girişimciler kendilerini bu alana karşı yabancı hissediyorlar. Emlak danışmanı olmak için ne yapmak gerektiğini, nasıl bir eğitim almak ya da hangi belgelerin gerekli olduğunu bilmiyorlar. 

    Oysa siz de doğru bir yatırım ile emlak sektöründe gerçek bir girişimcilik örneği olabilirsiniz. 

    İşte, sırasıyla emlak danışmanı olmak için yapmanız gerekenler:

    Üniversitelerde eğitim imkanı

    Emlak danışmanlığı uzmanlık gerektiren bir meslek dalı olduğundan ülkemizde üniversiteler bu alanda eğitim vermektedirler. Ancak emlak danışmanı olmak için lisans ya da ön lisans mezunu olmak zorunda değilsiniz. 

    Devletin meslek edindirme kurs imkanları

    Emlak danışmanlığı alanında belediyelerin sertifikalı kurs ve eğitim hizmetleri her ilde gerçekleştirilebiliyor. Bu eğitimler lise mezunu vatandaşlarımızın da katılabildiği meslek edindirme kursları arasında yer alıyor.

    Ofis açmak için belge almalısınız

    Kiralık veya satılık ev bakmak için emlak danışmanlarını ofisinde ziyaret ettiğimizi biliyorsunuz. Bu yüzden alacağınız eğitimleri başarı ile bitirdikten sonra işe ilk olarak bir ofis kiralamak ya da satın almakla başlayabilirsiniz. Fakat emlak danışmanlarının ofis açmak için MYK (Mesleki Yeterlilik Kurumu) tarafından verilen mesleki yeterlilik belgesini almak zorunda olduğunu hatırlatalım. 

    Belgeyi nasıl alırım?

    Bu belge için başvurularınızı https://portal.myk.gov.tr/ adresinden yapmalısınız. Bu adresten hizmet veren kurumlara ulaşmalısınız. Ardından belge için başvurunuzu tamamladığınızdan kurumlar tarafınıza belge vermek için sizi sözlü ve yazılı olmak üzere sınava tabii tutarlar. 

    Sınavı geçerli görülen adaylar belirli bir miktar harç yatırmalarının ardından “Emlak Danışmanı Yeterlilik Belgesi” ve “Sorumlu Emlak Danışmanı Yeterlilik Belgesi” sahibi olabilirler. 

    Bir cevap yazın

    E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir