Güzel ve Profesyonel Bir Home Office Oluşturmak İçin Önemli 5 Şey!

Güzel ve Profesyonel Bir Home Office Oluşturmak İçin Önemli 5 Şey!

Geçirdiğimiz pandemi dönemiyle birlikte birçok çalışan artık işlerini evlerinden yürütmeye başladı. Evden çalışmak, tabii ki konfor ve verimliliğin tadını çıkarmak için eşsiz bir fırsat. Ancak çalışma alanının fazla rahatlığından veya çalışma alanının ev ortamından yeterince ayrışmamasından ötürü, evden çalışanlar çalışma konusunda ciddi sıkıntılar yaşayabiliyor.

Kendinizi evdeki günlük yaşamdan ayırmanın ve diğer tüm olaylara, gürültüye ve olası kesintilere karşı bazı sınırlar getirmenin bir yolunu bulmak çok önemlidir. Yeni ofisinize ihtiyacınız olan her şeyi dahil ettiğinizden emin olmak için, sahip olduğunuz alanın hangi talepleri karşıladığını analiz edin ve işinizle ilgili taleplerinizi karşılayıp karşılamadığına bir bakın. Bu çalışma alanında ne tür işler yapacaksınız? İşbirliğine dayalı çalışmalar için alanınız ne kadar uygun? Çalışma alanında kolaylıkla ulaşabileceğiniz saklama alanınız var mı? Ne tür ekipmanlara ihtiyaç duyacaksınız? İşinizin çoğunu hangi zaman diliminde yapacaksınız? Konferans görüşmeleri gibi uzaktan iş görüşmelerinizi yapabilmek için alanınız ihtiyaçlarınızı karşılıyor mu?

Fizbot Bültene Kayıt Olun

Verinin gücünü kullanarak sektöre liderlik eden Fizbot'tan daha fazla içerik okumak için haber bültenimize kaydolun!


    Yukarıdaki soruları cevapladınız ve ev için çalışma alanınızı belirlediniz. Gelelim home office’iniz için göz önünde bulundurmanız gereken en önemli 5 şeye.

    Işık

    İyi aydınlatma, sağlıklı çalışabilmeniz için çok önemli. Piyasada çok güzel aydınlatma seçenekleri bulunsa da doğal gün ışığının yerini hiçbiri tutamayacaktır. O yüzden mümkünse çalışma alanınız için pencereli bir alan belirleyin. Gün ışığı, mevcut olan en dengeli beyaz ışık kaynağıdır. Fakat gün ışığı tek başına aydınlatma ihtiyacınızı karşılayamayabilir. Bu nedenle bir tepe ve masa lambasına ihtiyaç duyabilirsiniz. Özellikle gün ışığından faydalanamadığınız gece saatlerindeki çalışmalarınız için bir masa lambası kullanmalısınız. Göz rahatlığınız için, sarı ışıklı aydınlatmayı tercih edebilirsiniz. Parlamaya ve göz yorgunluğuna sebep olmaması için masa aydınlatmanızı bilgisayar ekranınızın üzerine veya bilgisayar ekranınızı doğrudan bir ışık kaynağının önüne koymayın.

    Mahremiyet

    Hemen hemen herkesin, gürültü ve kesilmelerden oluşan bir kaos içerisinde etkili bir şekilde çalışması çok zordur. Bu nedenle ofis alanınızı değerlendirirken, çalışma alanınız için uygun bir mahremiyet belirleyin. Çalışma alanınızı yakınınızdaki etkilerden korumaya yardımcı olacak portatif bölücüler işinize yarayabilir. Ayrı bir oda oluşturamıyorsanız portatif bir kitaplık başka bir alternatif olabilir. 

    Yerleşim Düzeni

    Çalışma masanız, zamanınızın büyük kısmını geçireceğiniz yerdir. Tüm ofis ekipmanlarınızı ve diğer ofis malzemelerinizi verimli bir şekilde yerleştirerek yakınınızda tutabilmek için L şeklinde bir masa düşünebilirsiniz. Size hem çalışmak için büyük bir alan, hem de diğer ofis eşyalarınızı konumlayabilmek için yeterli alanı sağlayacaktır. Yazma araçlarını tek bir yerde tutmak için kalem kapları veya tepsiler gibi basit çözümleri de masa düzeniniz içinde değerlendirebilirsiniz.

    Ekipman

    Home office çalışma türünde hız ve verimlilik çok önemlidir; ancak bu, ofisinizi her türden ofis ekipmanıyla doldurmanız gerektiği anlamına gelmez. Özellikle sıkça ihtiyaç duyacağınız ve ihtiyaç duymayacağınız ekipmanlar söz konusu olduğunda kararlarınızı dikkatlice verin. Örneğin; büyük bir yazıcıya masa düzeniniz içinde ihtiyaç duyup duymayacağınızı sorgulayın. Mevcut en hızlı ve en verimli ekipmana yatırım yaptığınızdan emin olun; böylece işlerin işleyişi konusunda çakışmazlıklar yaşayarak vakit kaybetmezsiniz.

    Ergonomi

    Çalışırken kullandığınız mobilyalar, kullanım sırasında sağlığınızı ve refahınızı destekleyecek şekilde tasarlanmalıdır. Çalışma sandalyeniz için araştırma yaparken, vücudunuzun gün boyunca uygun şekilde desteklenmesini ve konumlandırılmasını sağlamak için ergonomiye öncelik verdiğinizden emin olun. İstenmeyen omurilik ve bilek ağrılarından kaçınmak için ek bel ve bilek pad’leri kullanmayı düşünebilirsiniz. İşinizi temel öğelere kolayca erişebileceğiniz şekilde rahat bir sandalyede yapıyorsanız ve çalışma masanızda kendinizi iyi hissediyorsanız, çalışma sürenizde daha verimli ve üretken olacağınıza neredeyse emin olabilirsiniz.

    Sektörünüzdeki verimliliğinizi artırmak ve emlak piyasasındaki gelişmeleri yakından takip edebilmek için aylık bültenimize abone olmayı unutmayın!

    Bir cevap yazın

    E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir