Kendi Markanızı Oluşturmak İçin Kullanabileceğiniz Yöntemler

Kendi Markanızı Oluşturmak İçin Kullanabileceğiniz Yöntemler

İşinizi ne kadar iyi markalaştırdığınız ve tanıttığınız, büyüme oranınızı ve başarı oranınızı büyük ölçüde etkiler. Kaynakları yerinde olan yerleşmiş markalara karşı rekabet ederken, bu sizin için biraz göz korkutucu bir iş gibi görünebilir. Küçük bir bütçeyle yeni başlıyorsanız veya çalışıyor olsanız bile rekabet etmenin oldukça fazla yolu vardır. 

Sosyal Medya 

Herhangi bir işletmeyi tanıtmanın en popüler ve etkili yollardan biri sosyal medyadır. Tasarımlarınızın dikkat çekici olduğundan emin olmanız gerekmektedir. Emlak işiniz için farklı gönderiler tasarlarken tüm sosyal medya gönderilerinizde tasarım çizginizin tutarlı olduğundan emin olun.

Fizbot Bültene Kayıt Olun

Verinin gücünü kullanarak sektöre liderlik eden Fizbot'tan daha fazla içerik okumak için haber bültenimize kaydolun!


    Kartvizitler ve E-postalar

    Tanıtımınızın tamamı online olarak yapılmayacaktır. Güzel tasarlanmış bir kartvizit, yerel etkinliklerde veya müşterileriniz ile yapacağınız görüşmelerde hala size bir avantaj sağlayacaktır. 

    Potansiyel ve mevcut müşterilerin e-maillerini toplamak, işinizi ileriye taşımak için iyi bir veri tabanı sağlayacaktır. İyi düşünülmüş bir e-mail kampanyası, kararsız müşterinizi potansiyel bir alıcıya dönüştürebilir.

    Promosyonlar

    Pazarlama çabalarınız, yalnızca marka varlıklarınız kadar iyidir. Promosyon materyaliniz kötü tasarlanmışsa, hedef kitleniz hazırlamış olduğunuz promosyon ile ilgilenmeyecektir. 

    Güzel tasarlanmış posterler, el ilanları, afiş reklamlar ve broşürler size bu erişimi sağlamanızda oldukça yardımcı olacaktır.

    Sunumlar

    Çoğumuz kötü tasarlanmış slaytlarla oluşturulmuş bir sunum gerçekleştirmişizdir. Sunum hazırlarken bir slayta çok fazla veri sığdırmak, garip yazı tiplerini kullanmak, hoş görünmeyen renk şemaları kullanmak gibi bir araya getirirken yaptığımız birçok hata vardır. Doğru bir şablon seçip içeriğinizi düzenleyin, ardından logonuzu ve marka renklerinizi ekleyin. Sunum slaytlarınızı hazırlarken yukarıdaki kriterlere dikkat etmek, daha etkili sunumlar hazırlamanıza yardımcı olacaktır. 

    Videolar

    Video paylaşım web sitelerinin ve canlı yayın yapan uygulamaların popülaritesi sebebiyle emlak işiniz için tanıtım videoları oluşturmak eskiden oldukça pahalıydı ve küçük işletmeler için bu bir seçenek değildi. Neyse ki bu günlerde profesyonel video tanıtımları hazırlayabileceğiniz oldukça fazla kaynak bulunmakta.

    Anket Hazırlamak

    Girişimciler genellikle hedef kitlenin tam olarak ne istediğini bildiklerini varsayarlar. Tahmin etmek yerine, cevaplarını verimli bir şekilde toplamak için bir anket aracı kullanmaya başlayın.

    Marka renklerinizi, ürün fiyatlarınızı verecek, hizmet fikirlerinizi belirten bir anket gönderin ve en önemli kişiden yani müşterilerinizden tarafsız bir geri bildirim alın.

    Grafikler

    Markanızı biraz teşhir etmenin yaratıcı bir yolunu arıyorsanız bir infografik oluşturmayı düşünebilirsiniz. Emlak sektörü ile ilgili bazı ilginç verilere sahipseniz bunları güzelce tasarlanabilir bir grafikte sunabilirsiniz. 

    Fotoğraflar

    Tasarımlarınız, yalnızca kullandığınız resimler kadar iyidir. Doğru görseller ile ana sayfa başlığınız, sunumunuz veya sosyal medya gönderiniz olsun; herhangi bir tasarımı hızla yükseltebilirsiniz.

    Marka varlığınıza tutarlılık eklemek için benzer bir görünüme ve hisse sahip görsellere bağlı kaldığınıza emin olun.

    Tasarımlar ve Simgeler

    Marka bilinci oluşturmak söz konusu olduğunda renk seçimi en önemli kararlardan biridir. Doğru ana rengi bulduğunuzda işin püf noktası, tüm pazarlama malzemelerinizde kullanabileceğiniz tamamlayıcı vurgu renkleri bulmaktır. 

    Tasarımlarınızı geliştirmenin hızlı bir yolu, simgelerin kullanılmasıdır. Profesyonel olarak tasarlanmış simgeler yalnızca tasarımınızı geliştirmekle kalmaz; aynı zamanda içeriğinizin önemli alanlarını vurgulamanıza olanak tanır.

    Sonuç

    Tüm pazarlama çabalarınızın amacı, sektördeki profilinizi yükseltmektir. Marka tanınırlığı oluşturmak zaman alır. Markanızı oluştururken hakkınızda bahsedilenleri izlemek önemlidir. İnsanlar işletmeniz hakkında nasıl ve nerede konuşuyorlar? Webde markanızın adı her geçtiğinde bildirim almak için Google Alerts gibi ücretsiz araçları kullanabilirsiniz.

    Günümüzün rekabetçi pazar şartlarında marka, mal ve hizmetler için bir isim olmanın da dışında; mal ve hizmete bir kişilik kazandıran, onu diğer rakiplerden farklı hale getiren, mal ve hizmet tercihlerinde müşterilerin seçim sürecinde onlara kolaylık sağlayan, rehber olan ve işletmelerle tüketiciler arasındaki ilişkilere yön veren ve geliştiren bir unsurdur. Tüketicinin belleğinde zaman içinde oluşan imge, şirketlerin pazara sürdükleri mal ve hizmetler ile bu mal ve hizmetlerin içerik ve verdikleri iletilere göre farklılıklar göstermektedir. Marka hakkındaki niteliklerin bütünü ve çağrışımlar olarak ifade edilen marka imajı, iyi idare edilmiş halkla ilişkiler etkinlikleri ve pozitif iletişim süreci tüketici belleğinde sağlam bir yer edinmektedir. İşletmelerin ayakta kalması için geliştirilen marka stratejileri büyük önem taşımaktadır. Marka olmak; sadece isim, sembol, slogan, paketleme gibi unsurların gelişmesi ile sağlanmaz. Bunların dışında, tüketici ile marka arasında hissi ve psikolojik olarak kimi ilişkilerin olması ve geliştirilmesi gereklidir. Bu bağlamda markaya bir imaj katmak günümüzde önem kazanan bir unsur olarak karşımıza çıkmaktadır. Markanıza kaliteli bir imaj kazandırmak, bu teknikler ile daha kolay bir hale gelecektir.

    Fizbot Dijital Asistan ile size özel Powerpoint ya da Excel sunumunu hazırlamak size zaman ve hız kazandıracaktır. Fizbot ile sadece 30 saniyede, otomatik olarak iletişim bilgilerinizin yer aldığı, size özel kapaklı sunumlar hazırlayabilir ve bu sunumları müşterilerinize hızlıca e-mail ya da mesajlaşma uygulamaları üzerinden paylaşabilirsiniz. 

    Fizbot’un ayrıcalıklı dünyasını daha yakından tanımak için aylık bültenimize kayıt olabilirsiniz.

    Bir cevap yazın

    E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir