Pandemi Emlak Sektöründe Müşteri Beklentilerini Nasıl Değiştirdi?

Pandemi Emlak Sektöründe Müşteri Beklentilerini Nasıl Değiştirdi?

2020 yılından beri dünya çapında yaşanan salgın hastalık ev alacakların bir evden beklediği istek ve ihtiyaçlarını tamamen değiştirdi. Koronavirüs yasakları sırasında evde kalan insanlar evde dolu dolu vakit geçirmek için farklı çözümler buldu.

Bir televizyon programı ev alacaklara ilham veriyor

Fizbot Bültene Kayıt Olun

Verinin gücünü kullanarak sektöre liderlik eden Fizbot'tan daha fazla içerik okumak için haber bültenimize kaydolun!


    Gardeners World programından bir görüntü.

    

    Pandemi nedeniyle sokağa çıkamayan insanlar evlerinde hem konforu hem de aradıkları temiz hava özlemini bahçecilik ile gidermeye başladılar. Bu dönemde emlak danışmanları bahçeli evlere ilginin arttığını belirtiyor. 

    İngiltere’de ise bir televizyon programı insanların evlerinde bahçe kurması ile ilgili büyük bir etki düzeyine sahip oldu. Yaklaşık 54 sezondur bahçecilik ile ilgili yayın yapan “Gardeners’ World” isimli şov programı, salgının başladığı Mart ayından beri izlenme oranları oldukça arttı. Öyle ki yıllardır reytinglere göre bir eğlence programı olarak değerlendirilirken, bu sürede televizyonların vazgeçilmez programı oldu. 

    Beton evlerin içine bahar mevsimini getirdi

    Restoranlar, barlar ve tiyatroların kapanması ve evde (veya başka bir yerde) riskli sosyalleşme nedeniyle bahçecilik, salgının insanların elinden alamadığı birkaç boş zaman faaliyetinden biri olarak görülüyor. Hem Birleşik Krallık hem de Amerika Birleşik Devletleri geçen yıl bahçecilik de patlama yaşadı, tohum satışları arttı ve insanlar fidan almak için seralarda biriktiler.

    ABD ise duruma seyirci kalmadı ve programın BritBox ve YouTube gibi yayın hizmetleri aracılığıyla sunulmasına ön ayak oldu. Yapımcı Gary Broadhurst, geçen yıl haftalık izleyicinin beş yılın en yüksek rakamına ulaştığını ve şovu yayınlayan BBC’nin (yapımcılığını BBC Studios tarafından gerçekleştiriliyor) kamu hizmeti yayıncılığı açısından programı önemli gördüğünü söyledi. 

    Bahçecilik sayesinde iklim değişikliği ile savaşabilirizYeşil hayat kurtaracak.

    Yeşil hayat kurtaracak.

    Kanal programa ilginin evlere hapsolmuş insanlar tarafından ilgi çekebileceğini ön görmüştü. Diğer yandan yazarlar, kişisel gelişim uzmanları ve seçkin isimler programın insanlara ve çevreye kattıklarının da altını çizdi.

    Somalili-İngiliz bir romancı olan Nadifa Mohamed, geçen Nisan ayında yayınladığı bir yazı ile programı şöyle tanımladı: “29 dakikalık televizyon yatıştırması” ve küresel iklim değişikliğine dikkat çekerek, “Mevsimler devamlı değişiyor ve biz bunu ön görebilir, önüne geçebiliriz. Bu program güzelliğin yeni tonlarına ve nasıl hayatta kalınacağına dair küçük dersler veriyor” dedi. 

    Tüm dünyaya dalga dalga yayılan evde bahçecilik faaliyetleri yüreklerde heyecan uyandırmaya devam ediyor. 

    Youtube’da programın henüz Türkçe altyazı seçeneği yok ancak İngilizce altyazı ile programa erişebilirsiniz. Yeni sezonun ise 19 Mart’ta başlayacağı biliniyor.

    Bir cevap yazın

    E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir