Portföylerinizi Kolay Satmak İçin 4 Öneri

Portföylerinizi Kolay Satmak İçin 4 Öneri

Konutlar, insanların en temel ihtiyaçlarından biri olan barınmayı karşılayan fiziksel mekânlar oldukları gibi; ekonomik, değişim, kullanım ve estetik değeri de olan bir emlak türüdür. Satın alınan bir konut, insanların hayat boyu yaşadıkları hatta kendi yaşamları son bulduğunda dahi gelecek nesillere aktardıkları uzun süreli tüketim özelliği taşıyan ve insanların büyük bir bölümünün yaşamında sadece bir kez sahip olabildiği varlık türüdür. 

Bir milyon liralık bir ev için piyasada bulunan alıcılar ile çalışmıyor olsanız bile yine de emlak komisyoncularından bir şeyler öğrenebilirsiniz. İşte bir ev satarken satışınızı kolaylaştırarak dahil edebileceğiniz emlak komisyoncularından ipuçları!

Fizbot Bültene Kayıt Olun

Verinin gücünü kullanarak sektöre liderlik eden Fizbot'tan daha fazla içerik okumak için haber bültenimize kaydolun!


    Kendi Markanızı Yaratın

    Sektörde kendini kanıtlamış broker’lara göre herkesin kafasındaki yüksek, güçlü, profesyonel emlak danışmanı olmalısınız. Broker’lar durum tespiti yapan insanlarla ilgilenir. Örneğin; 20 milyon liralık mülkü hangi emlak danışmanın sattığı hakkında konuşulur. Öncelikle bu ağı kendi yararınıza kullanın, eğer siz bu sektördeki değerinizi bilirseniz ve bu farkındalık ile işinizi yaparsanız sektörün bir numaralı unsuru siz olursunuz.

    Yapılan İlk Teklifi Önemseyin 

    Sizlerin tecrübe ettiği gibi en iyi teklif, yapılan ilk tekliftir. Dolayısıyla teklif satıcının aklında değilse bile satıcıyı yine de düşünmeye ikna etmek için iyi bir fikirdir.

    Her zaman daha iyi bir teklif almayı deneyebilirsiniz. Ancak erken teklifleri geri çevirirseniz, daha sonra alacağınız teklifler daha kötü olabilir ve sizi zor durumda bırakabilir.

    Görsellerin Gücünü Kullanın

    Birkaç dakika içinde sattığınız evin fotoğraflarını çekebilirsiniz. Ancak muhtemelen çektiğiniz fotoğraflar ile istediğiniz etkiyi yakalayamayacaksınız.

    İnsanlar genellikle internette gördükleri fotoğraflara dayanarak bir ev hakkında karar verirler. Bu sebeple emlak danışmanları, evleri görsel olarak en çekici ışıkta nasıl sunacağını bilen profesyonel fotoğrafçılar işe alırlar. Eğer fotoğrafları siz çekecekseniz fotoğrafların nasıl olması gerektiği hakkında birkaç öneri paylaşabiliriz.

    • Ev arayanların emlak ilanında ne görmek istediklerine odaklanın.
    • Evi en iyi yansıtan zamanda çekim yapın.
    • Fotoğrafın kalitesini önemseyin, uygun ekipmanları kullanın.
    • Fotoğraf düzenleme programları kullanın.
    • Evin düzenli olmasına dikkat edin.
    • Mutfak ve banyo çekimine dikkat edin.
    • Evin satış noktalarını iyi yakalayın.
    • Aynadan görünmemeye dikkat edin.
    • Etkileyici fotoğraflar için vakit ayırın.
    • Kuşbakışı bir görünüm oluşturun.

    Bölgenizi Tanıyın

    Lüks acenteler, sadece evleri değil evlerden fazlasını satarlar. Deneyimli emlak danışmanları ise mahalleyi de satar.

    İnsanları sosyolojik olarak değerlendirdiğimizde zengin insanların, diğer varlıklı insanların yanında olmayı sevdiğini gözlemleyebiliriz. Aynı durum, bir serveti olmayan insanlar için de geçerlidir. 

    Amerika’da yapılan bir araştırmaya göre ev satın alma düşüncesine sahip olan insanların karar verme sırasında yaşamak istedikleri bölgede bulunan diğer insanların yaşam biçimlerine, kökenlerine, yaşlarına dikkat ettiğini ve bu durumların ev satın alma konusunda oldukça önemli bir unsur olduğunu gözler önüne sermiştir.

    Diğer taraftan araştırmada hane halkı büyüklüğünün ve satın alacak tüketicinin medeni durumunun konut tüketimi üzerinde etkili olduğu da tespit edilmiştir. Literatürde de görüldüğü gibi konut pazarlamasını etkileyen çok sayıda dinamik mevcuttur. Konut sektöründeki artan rekabet ve ürün çeşitliliğine paralel olarak, tüketicilerin konut satın alırken geliştirdikleri karar kriterlerinin doğru analiz edilmesi ve konut piyasasındaki güncel dinamiklerin takip edilmesi, işletmeler ve gayrimenkul danışmanları açısından büyük önem kazanmıştır.

    İnsanlar kendilerine benzeyen insanlar ile beraber olmaktan hoşlanırlar. Kendileri gibi insanları etraflarında görmek onları mutlu edecektir. Yaşlı insanlar, yaşadıkları yerin yakınlarında kendileri için uygunsuz gördükleri insanlar ile yaşamak istemezler. Özellikle komşuluk ilişkileri oldukça gelişmiş bir toplum olarak, son dönemde ne kadar yalnızlaşmak zorunda kalsak bile “Ev alma, komşu al.” sözü toplumumuz içinde oldukça geçerliliği olan bir atasözüdür.

    Başka bir örnekte ise okul çağında çocukları olan aileler genellikle çocuklu diğer ailelerin yanında olmak isterler. Müşterilerinizi tanımak işte bu açıdan oldukça önemlidir. Onların nasıl bir ortamda yaşamak istedikleri, daha doğrusu yaşamak istedikleri yerde ne arzu ettiklerini öğrenerek onları uygun bölgelere yönlendirebilirsiniz. Hedef kitlenize uygun evleri portföyünüze alırsanız, gayrimenkul satış rakamlarınızın hızla yükselmeye başladığını görebilirsiniz. Kısacası müşterilerinizi tanıyarak onlar için en uygun yaşam alanını hızlıca bulabilirsiniz…

    Fizbot Dijital Asistanı’nın bölge takibi özelliği sayesinde uzmanlık bölgenize yeni giren, kaldırılmış ve yorgun (uzun zamandır satılamamış) ilanları kolayca takip edebilir ve bu sayede daha başarılı aramalar yapabilirsiniz. 

    Emlak dünyasındaki tüm gelişmeler için aylık bültenimize kayıt olmayı unutmayın!

    Bir cevap yazın

    E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir