Türkiye’de Aylık Konut Satışı Rakamları Ne Gösteriyor?

Türkiye’de Aylık Konut Satışı Rakamları Ne Gösteriyor?

Pandemi Türkiye’de ev satışı rakamlarını olumsuz etkiledi. Ev almak isteyenler gayrimenkul yatırımından çekiniyor.

Koronavirüs salgını emlak sektörünü de etkisi altına aldı. Hizmet sektöründe neredeyse tüm iş kollarının zarar gördüğü pandemi sürecinde ev alım ve satım rakamları normalinaltına indi.

Fizbot Bültene Kayıt Olun

Verinin gücünü kullanarak sektöre liderlik eden Fizbot'tan daha fazla içerik okumak için haber bültenimize kaydolun!


    Türkiye en çok gayrimenkul yatırımı yapıyor

    

    Geçmiş yılların rakamlarına göre 2020 yılı emlak ve gayrimenkulde satış rakamlarının en çok düştüğü dönem olarak belirlendi. Salgının sonuçlarından olduğu saptanan düşük ev satışı rakamlarının yeni yılda eski ivmesini yakalaması bekleniyordu.

    Türk yatırımcıları her yıl en çok konuta yatırım yaparken bu sene de rakamlar üst seviyelere çıkmadı. Yıl başından bu yana çeşitli kriz yönetimi çözümleri ile koruma altına alınmaya çalışılan emlak hizmeti eski günlerini aratır hale geldi.

    2021 yılı Şubat ayı konut satışı rakamları emlak sektöründe çalışanların yüzünü yine güldürmedi. Pusholder’ın haberine göre, Şubat ayında konut satışları 2020’nin aynı dönemine göre yüzde 31 daha azaldı. 

    Ocak ayında yayınlanan ev satışı rakamları da geçtiğimiz yılın Ocak ayına göre yüzde 37 azalarak, 70 bin 587 adet satış ile kötü günler yaşıyor.

    Ev satışında yeni dönem

    Emlak danışmanları pandemi dolayısıyla ev almak isteyen müşterilerine sanal ev turları, online birebir danışmanlık hizmeti, ucuza konut satışı ve kolay taksit imkanları ile hizmet vermeye başladı. Yanı sıra, emlak danışmanlığında yaşanan bu mecburi dijitalleşmenin uzun vadede kendini göstereceği de konuşulanlar arasında.

    Uzmanlar bundan böyle ev satın almak ya da kiralamak hem konfor ihtiyacı arttığından hem de dijital emlak danışmanlığı ile çok daha zevkli hale geleceğini söylüyor. Fizbot da emlakta dijitalleşmeye en erken başlayanlardan. Fizbot Dijital Asistanı tüm ev satışı sürecinde, doğru pazarlama yaparken ve nokta atışı portföy sunarken yanınızda yer alıyor.

    Bir cevap yazın

    E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir