Uzun Süreli ve Karlı Müşteri İlişkileri Nasıl Oluşturulur?

Uzun Süreli ve Karlı Müşteri İlişkileri Nasıl Oluşturulur?

Bir anlaşmayı kapattığınızda bu müşteriyle işiniz bitti demektir, değil mi? Yanlış!

Bu, yeni danışmanlar arasında görülen bir yanılgıdır. İşlemin bitmiş olması, müşteri-temsilci ilişkisinin de bitmesi gerektiği anlamına gelmez. Aslında yakın bir bağlantı kurmaya devam etmek sanılanın aksine size çok daha fazla fayda sağlar. Onların daha sonra geri dönüş işini bu şekilde kazanacaksınız ve daha da önemlisi, onların önerilerini bu şekilde alacaksınız . Bu nedenle, işinizin en kazançlı kısmı haline gelebilecek şeyi görmezden gelmemelisiniz. Alıcılarınızla olan iyi ilişkinizi korumak ve devam etmesini sağlamak için bu ipuçlarını izleyin.

Fizbot Bültene Kayıt Olun

Verinin gücünü kullanarak sektöre liderlik eden Fizbot'tan daha fazla içerik okumak için haber bültenimize kaydolun!


    İlginizi koruyun

    Bu tamamen samimi olmalı. Kimse sadece satışa üzerine konuşmalar yaptığı danışmandan bir yıl sonra durduk yere haber almak istemez, yaklaşımınızın samimi olmadığı net şekilde belli olur. İletişimde kalın ve hayatlarında neler olup bittiğini öğrenin. Yıl dönümleri ve doğum günleri gibi önemli olayları not edin. Satış yapmış olmasanız bile bir alıcıyla kuracağınız samimiyet ve göstereceğiniz ilgi; emin olun size birçok şekilde fayda sağlayacaktır.

    Sohbet edin

    İster emlakla, ister müşterinizin hayatıyla ilgili olsun, sürekli olarak öğrendiğiniz sivri gerçekleri dile getirmeyin. Gerçekten diyalog kurmak ve iyi bir izlenim bırakmak istiyorsunuz. Bunu yapmak için müşterilerinizin sizinle ilişki kurmasına izin vermekten daha iyi bir yolu var mı?

    Sıcakkanlı olun ve sohbet etmekten kaçınmayın. Onlara benzer şeyler yaşadığınızı gösterin ve uygun olduğunda rehberlik veya destek sağlayın.

    Hatrını sorun

    Müşterilerinizin hayatlarında sürekli bir varlık olmalısınız. Bu, onlara günlük veya haftalık bazda aramalar yapmak veya onları e-postalara boğmak anlamına gelmez; ancak üç ayda bir yapılan birkaç temas noktası ilişkinizi gerçekten güçlendirebilir.

    Onları topluluk etkinliklerine veya müşteri takdir toplantılarına davet edin ve vereceğiniz film veya konser biletleri gibi bir şeyiniz varsa, bunu geçmiş bir müşteriye tekrar ulaşmak ve geri vermek için bir neden olarak kullanın. Satış kısmı, işin en kolayıdır. İşin zor kısmı, birlikte çalışmadığınız zaman ilişkiyi geliştirmekten geçiyor. Fizbot Dijital Asistan’ın alıcı takibi özelliği sayesinde müşterilerinizi aradıktan sonra ilerleyen günlerde tekrar aramak için hatırlatma notları yazabilir ve alarm kurabilirsiniz. Fizbot müşterinizi aramanız gereken zamanda size hatırlatır. Bu sayede müşterinizin doğru bir tercih yaptığını bir kez daha ona kanıtlamış olursunuz.

    Fizbot Blog’ta emlak dünyasını yakından incelemeye devam edeceğiz, aylık bültenimize kaydolmayı unutmayın!

    Bir cevap yazın

    E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir